Beker / Bokaal

Ook in het seizoen 2018/2019 wordt er door de schaakvereniging Oisterwijk weer een bekertoernooi georganiseerd.
Het concept is hetzelfde als vorig jaar; 5 ronden Zwitsers
met 1,5 uur p.p.p.p. en 30 sec increment vanaf zet 1.
Na deze 5 rondes gaan we verder met de halve finales van zowel de beker als de bokaal.
De bovenste 4 van het Zwitsers klassement komen uit voor de beker, de 4 hoogst geplaatste spelers vanaf plek 5 met een rating lager als 1600 komen uit in de bokaal.
Alle rondes beginnen om 20.15 er wordt dan een indeling gemaakt op basis van de aanwezige spelers. Het is toegestaan om in de eerste 5 rondes een bye op te nemen, dit levert een half punt op. Bij remise in de (halve) finale wordt er een rapid partij gespeeld met verwisselde kleuren. Als dit ook in remise eindigt volgt een armageddon vluggertje met wit 7 minuten en zwart 5 minuten. Bij remise wint zwart de match.

De speeldata zijn:

ronde 1 – 22 November
ronde 2 – 13 December
ronde 3 – 17 Januari
ronde 4 – 21 Februari
ronde 5 – 28 Maart
halve finale – 2 Mei
finale – 6 Juni

Iedereen, dus ook niet-leden van de vereniging, mag meedoen aan het toernooi. We spelen in de zaal van CafĂ© ’t Molentje, Kerkstraat 116 te Oisterwijk.