Schaakvereniging Oisterwijk.

SVO is een schaakclub die uit ongeveer 15 jeugd- en 25 seniorleden bestaat. Gedurende het seizoen (september t/m juni) is er iedere donderdagavond een clubavond in de brede school de Bunders te Oisterwijk.

Van 18.30u tot 19.45u is het jeugdschaak. Zij krijgen les van enthousiaste schaakdocenten, behandelen de theorie en spelen vervolgens een onderlinge competitie. Meer informatie hierover vind je onder de jeugdknop in de menubalk.

Om 20.00u is het tijd voor de senioren. De A-groep speelt een interne tabelcompetitie die uit zes rondes bestaat. Uiteindelijk degraderen de onderste 2 naar de B-groep, alwaar zij starten aan een competitie volgens het Zwitsers systeem. Omgekeerd zijn er twee promovendi die gaan strijden in de A-groep.
Rondom deze competitie is een beker-bokaalcompetitie geïntegreerd die ook voor niet-leden toegankelijk is. Meer info hierover vind je bij competities in de menubalk. Verder wordt er 2x per jaar het snelschaakkampioenschap gehouden, respectievelijk het Kerst- en Paastoernooi.
1x per jaar organiseert Schaakvereniging Oisterwijk het gezellige snelschaaktoernooi dat ook voor niet-leden toegankelijk is.

Daarnaast doet Schaakvereniging Oisterwijk mee aan diverse NBSB-competities. Het eerste team van onze club komt uit in de 1e klasse, het tweede speelt in de 3e klasse. Verder is er een team dat uitkomt in de avondcompetitie en een team wat deelneemt aan de bekercompetitie.

Leden van Schaakvereniging Oisterwijk zijn automatisch lid van de Nederlandse Schaakbond (KNSB). Je ontvangt dan ook 6x per jaar het schaakmagazine van de bond en bent gerechtigd om deel te nemen aan externe competities. De contributie voor een senior lid bedraagt € 88,- per jaar. Jeugd, Junioren of fulltime studenten betalen € 75,-.

Kom naar Schaakvereniging Oisterwijk!

Een belangrijk aspect op de clubavond is naast het schaken de gezelligheid. Kom gerust eens vrijblijvend kijken op een clubavond! Een partijtje schaken kan altijd, en dan kan je meteen de sfeer eens proeven…
Ook kan je reageren via het contactformulier op de contactpagina, of bellen met de voorzitter op nummer 06-51759726.