Schaakvereniging Oisterwijk

SVO is een schaakclub die uit ongeveer 15 jeugd- en 25 seniorleden bestaat. Gedurende het seizoen (september t/m juni) is er iedere donderdagavond een clubavond in de brede school de Bunders te Oisterwijk.

De jeugd speelt van 18.30u tot 19.45u. Zij krijgen les van enthousiaste schaakdocenten, behandelen de theorie en spelen vervolgens een onderlinge competitie. Meer informatie vind je in de menubalk onder het item ‘jeugd’.

Om 20.00u beginnen de senioren. De A-groep speelt een interne tabelcompetitie die uit zes ronden bestaat. De onderste twee spelers degraderen uiteindelijk naar de B-groep, alwaar zij starten aan een competitie volgens het Zwitsers systeem. Omgekeerd zijn er twee promovendi die gaan strijden in de A-groep.

Rondom deze competitie is een beker-bokaalcompetitie geïntegreerd die ook voor niet-leden toegankelijk is. Meer info hierover vind je bij competities in de menubalk. Verder wordt er 2x per jaar het snelschaakkampioenschap gehouden, het Kerst- en Paastoernooi.
1x per jaar organiseert Schaakvereniging Oisterwijk het gezellige Open Rapid toernooi dat ook voor niet-leden toegankelijk is.

Daarnaast doet Schaakvereniging Oisterwijk mee aan diverse NBSB-competities. Het eerste team van onze club komt uit in de 1e klasse, het tweede team speelt in de 3e klasse. Verder is er een team dat uitkomt in de avondcompetitie en een team wat deelneemt aan de bekercompetitie.

Leden van Schaakvereniging Oisterwijk zijn automatisch lid van de Nederlandse Schaakbond (KNSB). Je ontvangt dan ook 6x per jaar het schaakmagazine van de bond en bent gerechtigd om deel te nemen aan externe competities. De contributie voor een senior lid bedraagt € 88,- per jaar. Jeugd, Junioren of fulltime studenten betalen € 75,-.

Kom naar schaakvereniging Oisterwijk
Een belangrijk aspect op de clubavond is naast het schaken de gezelligheid. Kom gerust eens vrijblijvend kijken op een clubavond! Een partijtje schaken kan altijd, en dan kan je meteen de sfeer eens proeven… Je kan ook reageren via het contactformulier op de contactpagina, of bellen met de voorzitter op nummer 06-51759726.